Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Верховній Раді зареєстрували два проекти про відсторонення Авакова

У Верховній Раді зареєстровано два проекти постанови про відсторонення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 1 листопада інформація про їх внесення з'явилася на сайті парламенту, - 112.ua.

Автором проекту постанови № 7250 "Про відсторонення Арсена Авакова від виконання повноважень Міністра внутрішніх справ України" є народний депутат Юрій Левченко.

Інший законопроект був внесений нардепом Сергієм Капліним. Він вимагає відсторонити Авакова на час проведення НАБУ розслідування по "справі рюкзаків".

Як раніше повідомлялося, голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронних органів (фракція "Батьківщини" Андрій Кожем'якін заявив, що поспішати з відстороненням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова від посади на час досудового слідства щодо його сина Олександра недоцільно.

Як раніше повідомлялося, 1 листопада Солом'янський райсуд Києва обирає запобіжний західсинові міністра внутрішніх справ Олександру Авакову. Він є фігурантом справи про рюкзаках" для Нацгвардії, закуплених за корупційною схемою.

Як відомо, 31 жовтня НАБУ проводила обшуки у сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра.

Згодом НАБУ затримала трьох осіб за підозрою в розтраті коштів під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії, зокрема сина голови МВС Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чоботаря та представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків.

Третім затриманим є харків'янин Володимир Литвин, у 2014 році керівник ІТ-компанії Turboseo.

САП заявила, що буде клопотати про арешт всіх трьох фігурантів "справи про рюкзаках" з можливістю внесення застави на загальну суму 14 млн грн.

У липні 2015 року ГПУ почала кримінальне провадження щодо закупівель рюкзаків для Нацгвардії. Як повідомив журналіст Роман Бочкала, Міністерство внутрішніх справ України закупило рюкзаки по 3 тис. грн за штуку на загальну суму 14,5 млн грн.

Пізніше в мережі з'явилося відео нібито розмов екс-заступника міністра Сергія Чоботаря і людини, схожого на сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова. Так, двоє чоловіків обговорюють поставки рюкзаків для підрозділів МВС, при цьому в кабінеті нібито Чоботаря знаходиться ще одна людина.

У МВС заявили, що інформація щодо незаконних операцій під час закупівлі рюкзаків є недостовірною і її мета - дискредитація відомства.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ