Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Вільнюсі може бути ухвалено протокол із новою датою підписання Асоціації - експерт

На саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі може бути ухвалено протокол про наміри підписати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і новою датою укладення Угоди. Таку думку висловив директор Інституту української політики, історик і політолог Кость Бондаренко у коментарі Укрінформу.

«Може бути підписано певний протокол про новий термін (підписання Угоди. - Авт.). Про те, що ми все-таки вважаємо, що необхідно підписати Угоду, що Угода буде підписана, що Україна не відвертається спиною до Європи, що просто в нас є тимчасові труднощі», - зазначив Бондаренко.

На думку експерта, ухвалення такого протоколу продемонструє бажання України рухатися шляхом євроінтеграції. «Цього буде достатньо для багатьох, щоб заспокоїтись і дати розуміння того, що євроінтеграцію не «зливають» на догоду Росії, а просто вдосконалюють», - зазначив політолог.

Нагадаємо, саміт "Східного партнерства" пройде у Вільнюсі 28-29 листопада. Раніше планувалося, що на ньому Україна і Євросоюз підпишуть Угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі. Однак 21 листопада українська влада вирішила призупинити цей процес.

Укрінформу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ