Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Військовому госпіталі у Львові запрацював унікальний медичний апарат

Кілька днів тому до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові доправили унікальний апарат електронно-оптичного перетворення. Він дозволяє розширити можливості лікування хворих у нейрохірургічному відділенні. Вартість такого пристрою становить близько 1 млн грн, куплений він коштом фонду Святослава Вакарчука «Люди Майбутнього». Про це сьогодні, 1 грудня, на брифінгу розповів Іван Гайда, полковник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону медичної служби.

«Апарат  на сьогодні  вже встановлений та працює у нейрохірургічній операційній, а загалом він може працювати і в травматичному відділенні та інших», - зазначив Ростислав Данилков, завідувач нейрохірургічного відділення Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

и працюємо в плановому режимі, дещо із підвищеною інтенсивністю через події на сході. Число пролікований у нашому госпіталі  за цей рік вже наближається до 15 тис.  Це число не тільки поранених у АТО, а й постраждалих у ДТП та інших нещасних випадках», - сказав  Іван Гайда.

За його словами, у госпіталі є достатньо проблем. На сьогодні день найгостріше постала проблема якнайшвидшої  реконструкції операційного відділення, а  також ремонту та реконструкції будівлі, де здійснюється променева діагностика. 

Окрім того, Ростислав Данилко наголосив, що невдовзі у клінічному центрі запрацює кабінет для ерготерапії, іншими словами спеціалізована кухня,  у якому поранені бійці з частковим паралічем кінцівок зможуть адаптовуватися до повсякденного життя.

Нагадаємо, у липні цього року у госпіталі відкрили  спеціальний басейн для хворих із  ураженнями центральної нервової системи. Басейн  відремонтували й обладнали коштом Благодійного фонду «Відкриті очі» компанії SoftServe. До слова, він  став першим таким спеціалізованим кабінетом на території Західної України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ