Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівськів воді важких металів не виявлено, - дослідження

Результати дослідження води з водозаборів «Зарудці» та «Завадів» засвідчили відсутність перевищень вмісту важких металів у відібраних пробах. Дослідження проводилися у лабораторії промислової токсикології Львівського медичного університету імені Данила Галицького, повідомляє прес-служба Львівської міської ради із посиланням на ЛМКП "Львівводоканал".
ЛМР

«Ми систематично перевіряємо якість води на відповідність державним стандартам, і в тому числі за вмістом важких металів. У протоколах досліджень за минулі 5 років не зафіксовано жодного випадку відхилень від норми. Ми оприлюднюємо останні результати досліджень на вміст токсичних елементів, які здійснювала незалежна лабораторія для того, щоб заспокоїти львів’ян та запевнити у тому, що львівська вода є безпечною та відповідає державним стандартам», - наголосила керівник хіміко-бактеріологічної лабораторії ЛМКП «Львівводоканал» Надія Щербак.

Нагадаємо, на одному з інтернет-порталів 9 червня 2016 року опублікували інтерв’ю доцента кафедри екології та інженерної геології і гідрогеології геологічного факультету ЛНУ імені Івана Франка Володимира Харкевича, який стверджував, що у водозабори у Зарудці та Завадові потрапляє вода із сміттєзвалища, відтак, у воді вказаних водозаборів підвищений вміст важких металів.

ЛМКП «Львівводоканал» офіційно спростовує зазначену інформацію та попереджає громадян, які поширюють неправдиві відомості, про відповідальність, передбачену законодавством у таких випадках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ