Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

У ВР депутати зачитали п'єсу "Сім", де розповіли про неприпустимість насильства над жінками

Сьогодні, 25 листопада, у рамках відзначення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію всіх форм насильства проти жінок депутати і громадські активісти зачитали з трибуни Верховної Ради п’єсу «Сім», де розповіли про неприпустимість насильства над жінками. Про на своїй сторінці у Facebook повідомила Ірина Геращенко, народний депутат.

"25 листопада, у всесвітній день боротьби проти домашнього насильства в ВР відбулася важлива подія: публічне читання п'єси " Сім", що розповідає про драму семи жінок з різних країн світу, чиї життєві історії так переплітаються з тисячами жіночих трагедій в Україні. 

Повага до жінки, неприпустимість знущання і насильства, замовчування цих проблем роками, виправдання суспільством насильників, гвалтівників, покидьків, мовляв, жінка сама винна, якщо що не так, бо не треба було малювати губи, одягати спідницю, піднімати слово проти чоловіка і тд.

Мені здається вкрай важливим , що ці слухання відбулися саме в ВР, бо змінити і зламати ставлення до проблеми, побороти дискримінацію можна тільки якщо це свідомо підтримають політики. Якщо вони почнуть з себе, зі своєі поведінки , в тч і в родинах.

Дуже задоволена, що поступово ми таки виборюємо рівні можливості не декларативно, а в сприйнятті місця жінки в суспільстві і ставленні. Щиро дякую за ініціативу нашому міжфракційному об'єднанню "Рівні можливості", моторам дійства - Марії Іоновій, Ірині Луценко, Олені Кондратюк, Ірині Подоляк, Ліліі Гриневич, Олені Бабак.

Дякую нашим міжнародним партнерам і посольствам , що підтримали ініціативу і , звичайно, тим чоловікам, що свідомо підтримують нашу боротьбу проти ВСІХ форм дискримінаціі і сьогодні взяли участь в акціі- Остапу Семераку, Мустафі Наєму, Бориславу Березі. Ми стаємо ближче до Європи, коли поборюємо посттоталітарні фобіі і всі форми дискримінаціі.

І, звичайно, для всіх нас була честь - залучення до проекту Наталі Сумськоі. Тепер - на порядку денному ратифікація Стамбульськоі конвенціі задля боротьби проти насильства над жінками, в т ч в сім'ях ( а на сьогодні десятки тисяч українських жінок страждають від знущань вдома, іх б'ють і принижують). Маємо побороти це разом , в т ч через чесне і голосне привертання уваги до прблеми. І, може, і депутати щось почують... Сьогодні сиділи і слухали тихо... І сесійна зала була майже повна...", - написала Ірина Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ