Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У виборчкомах Кривого Рогу пошкодили канали інтернет-зв'язку

В ніч на 27 березня невідомі пошкодили основний і резервні канали інтернет-зв'язку 5 районних та міської виборчих комісій Кривого Рогу. Про це повідомляє 0564.ua з посиланням на начальника комбінованого центру телекомунікацій "525" "Укртелекому" Віктора Грищенка.

"Вночі злочинці вирізали обидві ділянки оптоволокна (основний і резервний), якими здійснюється передача інтернет-сигналу для Кривого Рогу. Наразі ремонтні роботи завершені, інтернет з'явився", - сказав Грищенко.

Грищенко підкреслив, що розслідуванням вже займаються правоохоронні органи.

За його словами, це було навмисне пошкодження, оскільки кабелі знаходяться в спеціальних колодязях. 

За інформацією глави міського виборчкому Павла Гівеля, на час ушкодження інтернет-каналів до 10:00 без зв'язку залишалися 5 з 7 районних та міський ізбрікоми.

"Передача даних між виборчими дільницями, районними виборчими комісіями і міськвиборчкомом здійснювалася за допомогою телефонів, що передбачено законодавством. Щоб забезпечити оперативну передачу даних ми також створили резервні канали передачі даних за допомогою 3G-інтернету, що також передбачено законом. В даний час інтернет-зв'язок між комісіями здійснюється в нормальному, робочому режимі", - сказав Гівель.

На початку роботи комісій була технічна перевірка факту відкриття дільниць, ніяких даних про результати голосування не передавалося.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ