Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У вихідний день на «Ензимі» зафіксували перевищення стоків у 25 разів

Як поінформував сьогодні, 14 листопада, в.о. директора ЛМКП «Львівводоканал» Степан Пакіж, проби, взяті у вихідний день зі стічних вод компанії «Ензим», показали перевищення допустимих норм у 25 разів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Коли ми почали працювати системно, то з’ясувалося, що підприємства, які мають угоди на наднормові викиди стоків, тримають режим. До прикладу, два пивзаводи – було по 10 виходів до них кожного місяця, і не вдалося їх зловити. До того вони попалися і відразу ж привели все в екологічний режим.

Щодо «Ензиму», то вдень вони тримають режим. Тоді ми виїхали у суботу. Коли ми взяли заміри, нікого не попереджуючи, то в 25 разів було перевищення.А в робочі дні цей показник складає 3-4 рази. Тому тут є елементарна хитрість накопичення», - зазначив Степан Пакіж.

У судах знаходиться 5 позовів на 7,5 млн грн щодо стягнення з «Ензиму» штрафів за наднормові скиди.

«Ензим» має зрозуміти одну просту річ – або платити велику штрафи, а це не вигідно, або ввести в дію очисні споруди. Колись підприємство вирішило модернізувати очисні споруди і робити електроенергію. Встановили аеробний реактор, який має ці відходи переробляти у електроенергію, яку використовуватимуть для функціонування «Ензиму». На превеликий жаль цей процес не працюєі цей аеробний реактор не запущений. Фахівці кажуть, що цього на вдасться зробити найближчим часом. Ми діємо по закону – беремо проби і виставляємо штрафні санкції. Інші дії – тільки відповідно до чинного законодавства. Я переконаний, що він має це зрозуміти і два підприємства мають мати між собою контакт. Львівводоканал вимагає, щоб очисні споруди на Ензимі запрацювали, бо стоїть прекрасне обладнання, а нема кінцевого продукту – нема очищених стоків. А стоки не очищені і йдуть у нашу каналізаційну мережу. І зараз маємо всі ті негативні речі», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий .

«Беручи проби у вихідний день, було зафіксовано перевищення скидів у 25 раз. У робочі дні- у 3-4рази», - уточнив Степан Пакіж.

Як додав Степан Пакіж, ЛМКП «Львівводоканал» отримує 600 - 6200 тис. грн на місяць від усіх підприємств, які наднормово скидають стоки у міську каналізацію. «Ці кошти йдуть на підтримання каналізації, на підтримання очисних споруд, на закупівлю хімікатів, реагентів, солей і іншого, щоб можна було підтримувати життєдіяльність очисних споруд», - розповів Степан Пакіж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ