Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Європарламенті попередньо підтримали безвіз для України

На цьому наголосила доповідач з питання скасування для українських громадян візових вимог болгарський депутат Марія Габріел на слуханнях комітету Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Я закликаю членів нашого комітету затвердити доповідь. Це стане свідченням, що кожна країна, яка виконала усі критерії, може мати переваги візової лібералізації. Застосування такого підходу також забезпечить довіру третіх країн до Євросоюзу", - заявила доповідач з безвізу для України.

Доповідь Габріел містить проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.

Водночас, у своєму виступі болгарський парламентарій звернула увагу на три головні проблемні питання, у вирішенні яких Україна спільно з європейськими партнерами повинна докладати максимальних подальших зусиль. Йдеться про боротьбу з корупцією, урегулювання міграційної кризи та безпеку на кордонах.

Слід відзначити, що у своїх виступах усі депутати профільного комітету підтримали надання українцям безвізового режиму.

На цьому засіданні депутати не голосували за доповідь про скасування візового режиму для українських громадян. За процедурою, воно має пройти під час третього розгляду питання, який може відбутися наприкінці вересня.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ