Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Європарламенті спростували інформацію про критичну резолюцію щодо України

У рамках наступного пленарного тижня Європейського парламенту українське питання не стоїть, як відсутня і будь-яка резолюція щодо України, повідомили в Європарламенті.

"Ця інформація (про резолюцію з рекомендаціями призупинити переговори щодо Угоди про асоціацію -ред.) не відповідає дійсності. Навіть процедурно внести це питання до порядку денного - нереально", - сказали в Європарламенті, повідомляє Кореспондент.

Водночас, в ЄП підтвердили, що в рамках засідання комітету з питань закордонних справ, як раніше і планувалося, будуть голосуватися рекомендації Європейської комісії, Ради ЄС щодо переговорів про Угоду про асоціацію Україна-ЄС, які вже розглядалися раніше.

Доповідачем рекомендацій є депутат Річард Легутко (група європейських консерваторів і реформаторів, Польща), співдоповідачем у частині зони вільної торгівлі - Павло Залевський (група Європейської народної партії, Польща).

Наразі до проекту рекомендацій внесено 164 поправки, але навіть у цих поправках, не всі з яких можуть бути проголосовані, немає пропозиції призупинити переговори з Україною.

Нагадаємо,сьогодні видання КоммерсантЪ-Украина повідомило, що Європейський парламент готується прийняти нову критичну резолюцію щодо України, якою має намір призупинити переговори щодо Угоди про асоціацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ