Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Європі неуків не чекають

Українське студентство не готове стати європейським, оскільки за своїм освітнім рівнем зовсім не дотягує до Європи. Принаймні такий висновок можна зробити з дослідження одного із львівських викладачів, результати якого на своїй сторінці у Фейсбуку опублікував заступник голови – відповідальний секретар Львівської обласної спілки журналістів Андрій Болкун.

Як йдеться у повідомленні, викладач одного із львівських вишів у перерві між пікетуваннями попросив своїх студентів пройти невеличке бліц-тестування щодо євроінтеграції України і поставив студентам 5 легких питань. Як результат – більшість студентів не змогли правильно відповісти на питання, які стосувались відносин України та Євросоюзу і, зокрема, підписання Угоди по Асоціацію з ЄС.

Подаємо повідомлення з ФБ Андрія Болкуна без змін:

«У ЄВРОПІ НЕУКІВ НЕ ЧЕКАЮТЬ

Сьогодні мій знайомий викладач провів бліц-тестування своїх студентів, які відважно прогулюють пари, щоб з ранку до ночі "відстоювати" європейські цінності. Попросив в перерві між пікетуванням прийти на пару і задав їм п'ять запитань: 1) що ж за документ має підписати Україна у Вільнюсі; 2) у якій країні знаходиться Європарламент; 3) де і коли мало б відбутись підписання угоди з ЄС; 4) Хто від імені ЄС проводив в Україні основні переговори; 5) Хто є прем'єр-міністром та міністром освіти. На пару прийшло 19 студентів. Ось результат: про те, що Табачник є міністром освіти не знало лише 3 студентів. Троє не знали хто є главою уряду. Про Кокса і Кваснєвського знав ОДИН студент!!! Лише 8 осіб вказали і місце підписання угоди про асоціацію і дату проведення саміту. Серед інших місць підписання угоди називали і Брюсель, і Київ, і навіть Версаль! Про те, де знаходиться Європарламент, не знав ніхто. Про Страсбург (Франція) не чули. Двоє написали - Бельгія (можна прийняти, бо там парламент засідає періодично). Лише 6 вказали, що у Вільнюсі буде підписано угоду про Асоціацію з ЄС. Один написав, що там має бути підписана угода про Митний союз. Ось такі пироги, дорогі мої! Не роблю жодних висновків. Лише із сумом констатую рівень знань нашої молоді. В Європі дебіли не виживуть. Там - важка праця і жорстка конкуренція».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ