Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Західній Україні близько 30% призовників примусово доправляють до військкоматів

7 жовтня 2016 року перший заступник військового прокурора Західного регіону України Євген Білоусов та начальник відділу прокуратури регіону Євген Гладій провели спільну нараду за участю військового комісара Львівського обласного військового комісаріату. На заході також були присутні заступник голови — керівник апарату Львівської обласної держадміністрації Маріанна Вільшинська, усі керівники правоохоронних органів, районних комісаріатів та районних призовних комісій. Повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Загалом говорили про стан відбору кандидатів на військову строкову службу та військову службу за контрактом упродовж 2016 року.

«Призову підлягають чоловіки віком від 20 до 27 років. Їх скеровуватимуть у Збройні Сили України, Нацгвардію та інші військові формування, – зазначив обласний військовий комісар Олександр Тіщенко і додав, що більшість призовників, а це близько 70%, приходять до військкоматів добровільно. – Бажають служити на благо Батьківщини».

У ході наради також зазначалося, що під час роботи призовних комісій та відправок молодого поповнення основні зусилля були зосередженні на укомплектуванні навчальних військових частин, діяльність яких пов’язана з державною таємницею, а також інших військових частин та підрозділів.

Усупереч великим труднощам, які виникали під час проведення чергового призову громадян щодо виконання встановленого планового завдання, районними військовими комісаріатами навесні виконано на 100 %. Цього разу, переконаний комісар, область теж впорається із завданням.

Окремим питанням наради стали соціальні виплати військовослужбовцям і членам їх сімей. Детально розглянуто також складнощі із отриманням посвідчень учасника бойових дій, необхідних пенсій та виплат демобілізованим, дітям військовослужбовців, які загинули в зоні проведення бойових дій на Сході держави, та родинам загиблих на встановлення пам’ятників.

«Необхідно погодитись, що проблематика у соціальному забезпеченні є. Але хочу запевнити, що з боку керівництва військової прокуратури Західного регіону України вживаються всі можливі заходи щодо своєчасного надання уповноваженими особами учасникам АТО та членам їх родин необхідної допомоги. У тому числі, всіх належних виплат, пільг, пенсій у межах вимог законодавства», – резюмував перший заступник прокурора регіону Євген Білоусов.

З урахуванням наведених проблемних питань нарада ухвалила рішення, виконання якого дасть змогу більш цілеспрямовано і результативно вирішити нагальні завдання вищезазначених проблем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ