Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Запоріжжі кіберполіція викрила схему продажу наркотиків через інтернет

Оперативники кіберполіції викрили мешканку Запоріжжя, яка організувала незаконну схему збагачення. Поліцейські встановили, що окрім шахрайських схем із продажем неіснуючих товарів, жінка займалась ще і збутом наркотичних речовин. Про це Гал-інфо повідомили в Департаменті кіберполіції Національної поліції України.

Схема незаконного збагачення полягала у розміщенні на різних Інтернет-майданчиках оголошень про продаж неіснуючих товарів із 100% передплатою. З метою анонімізації, оголошення розміщувалися з використанням сервісів VPN та вигаданих даних із зазначенням «одноразових» номерів телефонів. Грошові кошти у якості 100 відсоткової передплати отримувалися на карткові рахунки оформлені на підставних осіб. Таким чином зловмисниця ошукала близько 50 громадян.

Крім того, дівчина підозрюється у розповсюдженні наркотичних речовин. Встановлено, що за допомогою Інтернет-мережі вона знайшла адміністраторів Інтернет-магазину із продажу наркотиків. Зв’язавшись із ним, зловмисниця перерахувала у якості застави за товар, грошові кошти у розмірі 160 доларів на гаманець «Bitcoin». Після чого поштою отримала товар.

Розфасувавши його у пакети, протягом двох діб дівчина зробила «закладки» по місту. Кожне місце «закладки» фотографувала та позначала у гугл-документі.

Ці фотографії вона мала відправити на електронну скриньку адміністратору магазину.

Співробітники відділу кіберполіції та слідчого управління обласної поліції, своєчасно провели санкціонований обшук за місцем проживання дівчини. У результаті, вилучено банківські картки, сім-картки, які зловмисниця використовувала для реалізації своєї злочинної діяльності.

Як результат, співробітники поліції не допустили розповсюдження наркотичних речовин. Загалом, вилучено товару на суму близько 17 тисяч гривень.

Поліція вживає заходів, щодо встановлення повного кола учасників злочинної схеми, у тому числі адміністраторів Інтернет-ресурсів та відправників товару.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ