Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Запоріжжі затримали СБУшників, які покривали корупцію

Військова прокуратура Південного регіону затримала двох оперативників та слідчого Управління Служби безпеки України в Запорізькій області за підозрою в отриманні хабара.

Про це УП повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Затримали двох оперативників та слідчих. Їх підозрюють в отриманні хабара від Титано-Магнієвого комбінату", - сказав він.

За словами джерела – обшук дуже серйозний.

У Військовій прокуратурі південного регіону підтвердили факт затримання, не називаючи конкретних учасників.

"4 лютого в управлінні СБУ Запорізької області були проведені обшуки в рамках двох кримінальних проваджень, розпочатих військовою прокуратурою Запорізького гарнізону за фактами одержання неправомірної вигоди співробітниками СБУ. Трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбачених статтею 365. Готується клопотання до суду про обрання для них запобіжного заходу", - прокоментували УП в прокуратурі.

Водночас прес-служба СБУ повідомляє, що двоє оперативних співробітників запорізького управління СБУ вимагали 200 тисяч гривень хабара за закриття кримінального провадження за зловживання "на одному з великих бюджетоутворюючих підприємств області". Правоохоронці затримали вимагачів під час отримання частини хабара – 25 тисяч гривень.

Слідчий того ж управління вимагав 10 тисяч доларів за непритягнення до відповідальності осіб, причетних до організації каналу нелегальної міграції.

Відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають. Зловмисникам повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ