Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Запорізькій області люстровано лише одного працівника МВС

У Запорізькій області в рамках виконання закону «Про очищення влади» звільнено одну людину – заступника начальника головного управління МВС області, начальника міліції громадської безпеки полковника Олександра Кузнецова.

Про це Радіо Свобода повідомило управління Нацполіції у Запорізькій області у відповіді на інформаційний запит.

Як йдеться у відповіді, щодо Кузнецова застосували заборону обіймати посади у правоохоронних органах протягом 10 років з жовтня 2014 року.

У Нацполіції зазначають, що Кузнецова звільнили у жовтні 2014 року через «службову невідповідність».

Перевірка у рамках закону про очищення влади була проведена до реформування системи МВС, до листопада 2015 року, тобто щодо всіх працівників головного управління МВС області, йдеться у відповіді на запит.

«Працівники органів і підрозділів поліції головного управління в Нацполіції у Запорізькій області, відповідно до закону «Про очищення влади» не звільнялися», – уточнюють в документі.

Закон «Про очищення влади» набув чинності 16 жовтня 2014 року. Закон застосовується до осіб, які обіймали сукупно не менш як один рік вищу керівну посаду з 25 лютого 2010 року до 22 лютого 2014 року, і щодо тих державних чиновників, які обіймали посаду у період з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року та не були звільнені у цей період з відповідної посади (посад) за власним бажанням. Ці люди не зможуть працювати в органах державної влади впродовж найближчих 10 років.

Відповідно до статті 3 закону «Про очищення влади», люстрації також підпадають працівники правоохоронних органів, які брали участь у затримані учасників Майдану, або ж складали та/або своєю дією сприяли складенню рапортів, протоколів про адміністративне правопорушення, повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, обвинувальних актів щодо майданівців.

Наразі прокуратура Запорізької області проводить розслідування щодо причетності працівників місцевих правоохоронних органів до розгону місцевого Майдану 26 січня 2014 року та подальшого затримання його активістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ