Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Запорізькій області поліція затримали кримінального «авторитета»

У Запорізькій області поліція затримали кримінального «авторитета. Про це 1 січня повідомив Департамент комунікації Національної поліції України.

Правоохоронці припинили діяльність злочинного угрупування, яке займалося збутом наркотиків. Під час обшуків вилучено майже 3 кілограми кокаїну, близько 0,5 кг гашишу, 15 грамів героїну, по 100 грамів амфітаміну і опіуму, а також близько тисячі пігулок «екстазі». Також вилучено вогнепальну зброю, вибухівку, детонатори.

Попередньо працівники Управління протидії наркозлочинності поліції Запорізької області отримали інформацію, що на території області діє злочинне угрупування. Зловмисники налагодили постачання та збут наркотичних засобів: кокаїну, героїну та психотропної речовини «екстазі».

Поліція затримала основного фігуранта справи – кримінального «авторитета». Чоловік безпосередньо відповідав за постачання, зберігання і оптовий збут наркотичних засобів і психотропних речовин.

«Злочинне угруповання мало дуже розгалужені зв’язки у злочинному середовищі, як на території України, так і за її межами. У своїй діяльності вони дотримувалися надзвичайних рівнів конспірації», – зазначив начальник Департаменту протидії наркозлочинності.

Андрій Кіхтенко додав, що попри це поліції вдалося отримати фактичні данні про протиправну діяльність зазначеної групи. Зокрема, поліцейським стала відомо про безпосереднє місцезнаходження «логістичного центру», де зберігали заборонені речовини. Окрім цього правоохоронці вилучили мисливську рушницю, два пістолети ТТ, дві оборонні гранати Ф1, одну наступальну гранату, радіоприймачі, дистанційні детонатори.

Підозрюваного затримано у порядку 208 статті КПК. На даний момент обирається міра запобіжного заходу, проводяться подальші дії, спрямовані на виявлення інших членів угруповання та каналу постачання. Затриманому громадянину загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ