Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Жаґані почалися польсько-американські військові навчання

На полігоні Жаґань-Карлікі на заході Польщі у понеділок 30 січня відбулося відкриття польсько-американських військових навчань. У маневрах беруть участь танкові загони та артилерія. Спільні вишколи мають перевірити можливості співпраці підрозділів обох армій. Як повідомив майор Артур Піньковський з 11. Любуської дивізії бронетанкової кавалерії, такі вишколи відбуваються вже деякий час, а нинішні спеціальні покази пов’язані з візитом президента.

Президент Польщі Анджей Дуда висловив надію, що присутність солдатів армії США в Польщі сприятиме зміцненню польсько-американських взаємин.

За його словами, простір союзницької безпеки простягнуто на Польщу.

«Як представники народу, як представники поляків, великої традиції польської армії, з великою радістю вітаємо наших американських союзників, солдатів армії Сполучених Штатів. Ми віримо, що цей момент є історичним тому, що змінюється парадигма безпеки в нашій частині Європи і в нашій частині світу. Не лише в документах, але сьогодні фізично Північноатлантичний альянс, армія США – присутня в Польщі», – заявив президент Анджей Дуда.

Польський очільник сказав про впевненість, що перші спільні маневри і кожен наступний день спільних дій будуватимуть співробітництво і союзницьку дружбу між обома арміями і народами.

Американські солдати перебувають у Польщі вже кілька тижнів.

Збільшення присутності США при північно-східних і південно-східних рубежах НАТО є частиною операції Atlantic Resolve, що відбувається в рамках програми збільшення американської присутності в Європі (European Reassurance Initiative), яку оголошено після російської агресії в Україні.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ