Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Жовкві розпочалися роботи із повної реконструкції дитсадка

У жовківському дошкільному навчальному закладі №2 «Калинонька» розпочались реконструкція, повідомили у Жовківській міській раді.

Реконструкція відбувається у рамках втілення проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється», який фінансує Європейський Союз у рамках програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти». Його вартість – 12 млн. 299 тис. грн.

Будівельні роботи передбачають заміну вікон, встановлення сонячного колектора, утеплення фасаду, встановлення системи збору води, індивідуального теплового пункту, централізованої вентиляції.

- Реконструкція передбачає встановлення низки енергозберігаючих технологій, - розповіла координатор проекту Світлана Підсосна. – Їх буде використано на кожному етапі роботи.

Так, у садочку буде встановлено 63 вікна. Вони – двокамерні з інертним газом. Це покращить теплоізоляцію і, відповідно, зменшить витрати на опалення.

У дитсадку також буде встановлено сонячний колектор. Він дасть змогу нагрівати воду в дошкільній установі у літній період завдяки сонячній енергій, без використання електрики.

Реконструкція передбачає встановлення системи збору дощової води. Її використовуватимуть на технічні потреби.

Індивідуальний тепловий пункт, який також буде встановлено у дитсадку, включає функцію погодозалежної автоматики. Це дозволить автоматично підключати і відключати дитсадок від опалення при зміні температури повітря.

Роботи з реконструкції дитсадка розпочалися наприкінці квітня. Їхнє завершення заплановане на середину липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ