Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Жовкві у дитячому садку реалізували проект з енегоощадності

У середу, 31 серпня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та президент Фонду Східна Європа Віктор Лях ознайомилися з реалізацією проекту «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» у дошкільній установі №1 «Барвінок», що у Жовкві. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

«У межах цього проекту виконано роботи з комплексної термомодернізації будівлі дитячого садочку на умовах співфінансування з обласного бюджету, міського бюджету Жовкви та Фонду Східна Європа на загальну суму майже 1,2 мільйони гривень», – розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Окрім цього, він додав, що цьогоріч на Львівщині обласна рада планує реалізувати низку мікропроектів з енергозбереження.

«Ми і надалі робитиме все для того, щоб наші об’єкти соціальної інфраструктури ставали кращими», – наголосив Олександр Ганущин.

Зазначимо, протокол про наміри щодо реалізації  проекту «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» між Львівською обласною радою, Львівською державною адміністрацією та Фондом Східна Європа було підписано у 2013 році під час XIII Міжнародного Економічного Форуму. Метою Програми є стимулювання ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів області шляхом посилення потенціалу місцевих органів влади і бізнесу у сфері розробки, оцінки та запровадження стратегій і проектів у галузі енергозбереження й використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії. Зазначений проект у Львівській області реалізовано за підтримки Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA) через Посольство Швеції в Україні.

Довідка.

Проект «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» стартував у 2014 році за підтримки Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA) через Посольство Швеції в Україні.

За підсумками конкурсу, переможцями стали департамент охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, міста Кам’янка-Бузька та Жовква на умовах паритетного співфінансування.

У рамках проекту було проведено 60 енергоаудитів на об’єктах бюджетної сфери області та реалізовано 3 демонстраційні проекти із впровадження енергозберігаючих заходів, зокрема, у дошкільній установі №1 «Барвінок» м. Жовкви, Центрі розвитку дитини в м. Кам’янка-Бузька та Львівському обласному центрі служби крові. Загальна сума становить 3,7 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ