Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Житомирі від ботулізму померла жінка

У Житомирі від ботулізму померла 66-річна жінка. Летальний випадок стався через одну годину після госпіталізації. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Постраждалу 9 травня було госпіталізовано до інфекційного відділення Житомирської центральної міської лікарні №1 з діагнозом: «Ботулізм, бульбарний синдром. Інфекційно-токсичний шок; порушення зору та мови» у вкрай важкому стані. Надана медична допомога не призвела до позитивних результатів, хвора померла.

Продукт, який був ймовірною причиною отруєння - консервований м’ясний паштет, виготовлений у домашніх умовах. Коли його приготували -  невідомо. При епідрозслідуванні фахівцями Держсанепідслужби  встановлено, що  підозрюваний продукт більше ніхто не вживав. Санітарно-епідеміологічне обстеження та відбір зразків підозрюваного продукту  у вогнищі не проводилось через категоричну відмову родичів.

У Чернігівській області жінка померла від ботулізму

Довідка

Ботулізм - небезпечне токсико-інфекційне захворювання, що протікає з ураженням нервової системи, що викликається паличкою ботулізму Clostridium botulinum.

Зазвичай захворювання виникає в результаті потрапляння в організм продуктів харчування, води або аерозолів, заражених ботулотоксином - речовиною, яку виробляє паличка ботулізму. Інфекція проникає до організму через слизові оболонки дихальних шляхів, шлунково-кишковий тракт, пошкоджену шкіру та легені. Ботулізм може проявлятися у вигляді одиничних отруєнь або у вигляді отруєнь цілих груп людей. Нині найчастіше зустрічаються випадки захворювання, пов'язані із вживанням солоної риби (тараньки) та консервів домашнього приготування. Без використання сучасних методів лікування ботулізму, летальний результат становить до 30-60 %. Смерть настає внаслідок паралічу дихальної мускулатури і дихальної недостатності. Імунітет після перенесеного захворювання не розвивається, людина може захворіти повторно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ