Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У змаганнях зі спідвею перше місце виборов Андрій Карпов із Червонограда

На стадіоні Спортивного клубу армії у Львові сьогодні, 30 вересня, відбувся розіграш другого етапу кубку МАСЕС (Середньоєвропейська мотоциклетна асоціація). Перше місце на мотоперегонах виборов Андрій Карпов із Червонограда. Двоє учасників через прикрі падіння вибули зі змагань. Всього до Львова на змагання зі спідвею приїхало шістнадцять учасників, семеро з них – українці.

Нагадаємо, що через несприятливі погодні умови змагання не вдалося провести 26 серпня, організатори змагань перенесли цю подію на останній день вересня.
MACEC (Середньоєвропейську мотоциклетну асоціацію) було утворено 2003 року. Польща, Словаччина та Україна об’єднали свої зусилля для розвитку мотоспорту та мототуризму, налагодження співпраці у рамках UEM (Європейського мотоциклетного союзу) та FIM (Міжнародної федерації мотоспорту). Згодом до цих трьох країн приєдналась Білорусь. А надсилати своїх спортсменів для участі в змаганнях також виявляють бажання національні федерації Угорщини, Румунії та Чехії. Кубок МАСЕС став першим результатом діяльності Середньоєвропейської мотоциклетної асоціації,  президентом якої є Анджей Гродскі (Польща), а віце-президентом – Сергій Лятосінський (Україна). Ідея проведення серії перегонів серед гонщиків середньоєвропейських країн дуже швидко здобула популярність. 2004-го дебютного року в змаганнях взяли участь більше сорока гонщиків з України, Польщі, Словаччини, Чехії, Румунії, а на заключному етапі долучилися представники Угорщини, Німеччини і Австрії. Відзначимо, що з кожним роком збільшується кількість бажаючих позмагатися за призи Середньоєвропейської мотоциклетної асоціації.
До слова, Львів втретє виборює право приймати на своєму треку етап Кубка МАСЕС.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ