Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЗНО-2017 візьмуть участь 740 випускників з непідконтрольних територій Донбасу

У ЗНО-2017 візьмуть участь 740 випускників з непідконтрольних територій Донбасу, - Урядовий портал.

Для участі у цьогорічному зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалося 740 учнів з тимчасово непідконтрольних Україні територій Донбасу: 524 у Донецькій області та 216 – у Луганській. Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій сьогодні, 27 квітня 2017 року.

За його словами, торік кількість таких осіб була дещо більшою – 1100. Зменшення цифри пов’язано з тим, що цього року – на відміну від попереднього – випускники з окупованих та непідконтрольних територій заздалегідь мають інформацію про можливість вступу до вишів за спрощеною системою через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна».

«Різницю у понад 300 осіб ми маємо насамперед через те, що певна кількість випускників із зазначених територій обирає той механізм вступу до ВНЗ, який пропонується освітніми центрами. Названа ж цифра – 740 осіб – це ті випускники 2017 року, що навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах на підконтрольній території за екстернатною або дистанційною формою навчання та зареєструвалися для участі в ЗНО», – розповів Вадим Карандій.

Також директор УЦОЯО нагадав, що для жителів непідконтрольних та окупованих територій, а також учасників АТО, які не мали змоги зареєструватися в основний період, буде проведено додаткову реєстрацію. Вона триватиме упродовж 3-19 травня.

Таким особам до пакета реєстраційних документів потрібно додати заяву щодо надання можливості пройти ЗНО під час додаткової сесії та копію документа, що посвідчує відповідний статус (копію посвідчення учасника бойових дій, копію довідки про безпосередню участь в антитерористичній операції, копію паспорта громадянина України (або одного з батьків (опікунів) тощо).

Нагадуємо, що жителі тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь і території проведення АТО можуть вступати до українських вишів за спрощеною процедурою через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна».

Вступати через освітні центри можуть як особи, що мають український документ про освіту та сертифікати ЗНО 2016 або 2017 року, так і ті, хто не має українського документа про освіту і не проходив ЗНО.

Вступники з Криму та території проведення АТО, які мають український атестат та позитивні результати ЗНО, можуть вступати до будь-якого вишу України, зокрема, на місця державного замовлення.

Вступникам без українського атестату та сертифікатів ЗНО необхідно:

·          скласти 2 іспити державної підсумкової атестації (українська мова та історія України) та 1 вступний іспит (визначає ВНЗ);

·          отримати в загальноосвітньому навчальному закладі (закріпленому за освітнім центром) тимчасову довідку, яку протягом 3 місяців потрібно замінити на документ про освіту державного зразка.

Повний перелік освітніх центрів та інструкцію щодо вступу можна переглянути на сайті МОН за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ