Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Золочівському районі відмовилися від львівського сміття

У суботу, 26 березня, у Народному домі села Зозулі відбулися збори громади Єлиховицької сільської ради у зв’язку із львівським сміттям, повідомив ресурс "Золочів.Нет".

Роздавати обіцянки мешканцям сіл приїхав представник мерії Львова та міський голова Золочева.

Просили помогти Львову і прийняти до Великодніх свят по 1-й машині сміття вдень (вага однієї машини сміття 20 тон). Обіцяли платити по місцевому тарифу фірмі, котра займається у Золочеві вивозом сміття. Знову казали, що загородять смітник, позбирають сміття, яке порозносив вітер… Обіцяли, обіцяне…

У відповідь мешканці села “зняли рожеві окуляри” і зачитали свою скаргу-заяву із підписами, де в черговий раз просять “вирішити питання щодо перенесення сміттєзвалища, яке знаходиться менше, як за 0,5 км від житлових будинків…” Розповіли про проблеми із якими їм доводиться жити через сусідство з сміттєзвалищем: хвороби дітей, загрози зараження лептоспірозом (кілька років тому у селі стався летальний випадок через укус щура, померла жінка) та ін.

Люди обіцяному не повірили, та одноголосно проголосували проти львівського сміття. При чому вимагали у влади зробити лад на смітнику, в іншому випадку люди будуть вдаватися до радикальніших мір. Також говорили про те, щоб припинили возити сміття із інших населених пунктів (інших сіл району, а також мова була про с. Підгірці, Бродівського району).

Нагадаємо, що 17 червня 2016 року у актовому залі школи села Зозулі громада вже казала своє “проти” львівського сміття.

"Золочів.Нет"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ