Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У зоні АТО почалася чергова ескалація конфлікту, – Тимчук

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України спостерігається чергова ескалація конфлікту. Про це йдеться у повідомленні координатора групи «Інформаційний спротив», нардепа Дмитра Тимчука на сторінці у мережі Facebook.

«Російсько-терористичні війська збільшили інтенсивність обстрілів, використовуючи стрілецьке озброєння, ПТРК, 120-мм міномети, бронетехніку», – йдеться у повідомленні.

За словами Тимчука, поступово терористи концентрують в районі Горлівки, крім розгорнутої раніше «мотострілецької бригади» «днр» (омсбр), додатково кілька посилених рот і батальйонів.

«Зокрема, два таких підрозділи розгорнуті на схід від Горлівки, в сторону Пантелеймонівки та Ясинуватої; ще один підрозділ – посилений батальйон – фактично являє собою резерв і розгорнутий у районі Єнакієвого – Макіївки. Це угруповання підсилюють бронегрупи (вкл. танки) і артилерійські групи. Частина сил і засобів висунуті вперед – район н.п. Гольмівський, Байраки», – зауважує він.

Водночас у Петровському районі Донецька фіксується переміщення сил і засобів терористів – за добу зафіксовано переміщення бронегрупи (4 од. БМП-2) і мобільної вогневої групи (5 од. 82-мм мінометів на вантажівках).

«Обидві групи висувалися у напрямку до залізниці, на північ від Вуглегірської вулиці. У посадках на північний захід від проспекту Шведова фіксується гаубична батарея бойовиків (6 гармат 122-мм гаубиць Д-30), замаскована на позиціях, в цьому ж районі ідентифіковані 2 танки», – зазначає Тимчук.

«2 од. РСЗВ БМ-21 «Град» бойовиків потай висунулися між Веселим і Заїченком. У цьому ж районі спостерігається посилення правого флангу формувань терористів в загальному напрямку на Талаківці (в район Заїченко перекинуто до 6-и БМП-2 і МТ-ЛБ). На схід від Саханки виявлені обладнані вогневі позиції для буксуючої артилерії (поки не зайняті)», – резюмує він.

Як повідомлялося, за минулу добу бойовики 81 раз застосували зброю проти українських сил на Донбасі.

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ