Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Убив жінку, бо хотів випити

У серпні минулого року п’яний Володимир Гаврик (імена та прізвища у тексті змінено) заліз в приватний будинок до Надії Волох. Вдень старенькою жінкою опікувались сусіди, а уночі вона залишалась сама. Надія Федорівна того дня навіть висповідалась, бо погано почувалася. Але ніхто не думав, що жінка незабаром помре, а її смерть буде такою жорстокою. Вже наступного ранку до будинку прийшли сусіди та побачили, що стареньку вбито.

Володимир свідомо поліз до будинку мешканки Яворова. Він хотів знайти випивку чи гроші. 

Пробрався чоловік до будинку Надії, розбивши скло віконної рами. Коли жінка побачила, що на її підвіконні на колінах стоїть п’яний чоловік, почала кликати на допомогу. На жаль, ніхто не почув жіночі крики, бо було пізно. 

Нападник, щоб «заспокоїти» жертву, вдарив її металевим кутником по голові. Від удару жінка втратила свідомість і впала на підлогу. 

Володимир обшукав будинок. Він хотів знайти цінні речі, або ж випивку. Обшук закінчився невдачею.  

Згодом п’яний чоловік потягнув непритомну жінку на диван і почав знімати з неї одяг. У лівому чоботі зловмисник знайшов гаманець із грішми. 

Та й ця знахідка не змусила Володимира Гавриша покинути будинок. Він забрав 1300 гривень і ще кілька разів вдарив непритомну жінку по голові. Після чого – затягнув її на диван і намагався зґвалтувати.  

Згодом судово-медична експертиза підтвердила, що жінка померла від травм,завданих тупим предметом.  

Засуджений частково визнав свою вину у скоєнні злочину. Про події того дня Володимир згадувати не хоче.  

Розповідає, що допомагав брату по господарстві. Після роботи вони випили і брат пішов спати. Володимир дивився телевізор, а згодом вирішив податися до сусіда та попросити ще горілки. Брата будити не став. 

Оскільки була пізня година, ніхто йому горілки позичити не хотів, а, тим паче, з ним пиячити. Після кількох невдалих спроб, п’яний чоловік вирушив до закинутого будинку неподалік господарства Надії Волох. 

Володимир приліг «відпочити», коли у його голові промайнула думка, що Надія Федорівна живе сама, і, може, вона наллє йому чарчину.

Довго не думаючи, він пішов до сусідки. Кілька разів постукав. Ніхто не відчиняв. Тоді чоловік вирішив, що може нікого немає. Взяв металевий кутник і розбив ним вікно. Коли побачив жінку, вдарив її по голові, щоб «приглушити». 

Володимир Гавриш зізнався, що й сам злякався того, що накоїв. Вистрибнув через вікно і побіг на залізничну станцію. Чоловік поїхав до Львова - пропивати гроші, які вкрав у Надії. Додому зловмисник повертатися боявся. 

Приїхав у село через кілька днів. Переступив поріг дому. Коли раптом почув від матері запитання, чи, бува, не він убив Надію. Чоловік зніяковів і сказав, що нікого не вбивав, хотів тільки «приглушити». Почувши, що сусідка померла, втік. 

Через кілька днів його затримали правоохоронці. Проти чоловіка порушили карну справу. Суд виніс обвинувачення. 26-річний Володимир тепер надовго сів до в’язниці. 

За матеріалами ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ