Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Учасників АТО зберуть, щоб поговорити про приміщення на вул. Короленка

Наступного тижня у Львівській обласній раді зберуть громадські організації, пов’язані з АТО, для того, щоб обговорити долю сумнозвісного приміщення на вул. Короленка, 1а, в якому колись перебував російський культурний центр. Про це в коментарі Гал-інфо розповів заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.
Фото - Гал-інфо.

Він зазначив, що обласна рада замовила проектно-кошторисну документацію, яка вже майже готова.

«Замовили її для того, щоб знати, яку суму коштів потрібно на ремонт цього приміщення. Після того, як ми будемо знати точну суму коштів, ми зберемо представників громадських організацій, які пов’язані з АТО. Ми будемо вирішувати, як далі спільно робити ремонт. Я вам гарантую, що Львівська обласна рада також допоможе коштами, але хотілося б, щоб і український бізнес також долучився та допоміг, бо потреб є дуже багато», - сказав Володимир Гірняк.

Вигнання Російського культурного центру. Як це було?

Він наголосив, що рішення по так званому російському культурному центру депутати приймали спільно.

«Була єдність по цьому питанню. Також хочеться, щоб і в подальшому з цього питання була єдність. Ми немає права на цьому ґрунті посваритися», - наголосив Володимир Гірняк.

За його словами, така зустріч з бійцями АТО та організаціями пов’язаними з АТО має відбутися наступного тижня, але точного дати наразі не називають.

Як раніше повідомляло Гал-інфо, ще 25 жовтня 2016 року, під час засідання сесії Львівської обласної ради, депутати заслухали і взяли до відома звіт тимчасової контрольної комісії для вивчення питання правомірності користування комунальним приміщенням Львівської облради на вул. В. Короленка,1а у Львові. Було вирішено вивільнити приміщення та провести обстеження щодо проведення ремонтних робіт.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, у Львові будівлю на вул. Короленка, 1а, площею 380,2 кв.м, яку орендували МГО «Російське товариство ім. О.Пушкіна», Львівська облрада мала намір продати. Пізніше було вирішено не продавати приміщення, а натомість запропонувати в оренду молодіжним організаціям патріотичного спрямування. Згодом приміщення вирішили віддати для потреб організацій пов’язаних з АТО.

Російський культурний центр у Львові - грибок, безлад і прапор

Також нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, Управління СБУ у Львівській області провела невідкладну експертизу друкованої газети Російського культурного центру у Львові «Русский вестник» і виявило злочинні дії.

Зокрема експертиза встановила, що газета містить прояви міжнаціональної нетерпимості та приниження честі та гідності українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ