Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Талони на проїзд за минулі роки для учасників АТО - чинні

Всі учасники АТО, що мають посвідчення учасників бойових дій, отримують листи-талони, які дають право на одержання проїзних документів (квитків) з 50% знижкою від їхньої вартості. Термін дії талонів 2018-2023 роки. Учасникам бойових дій необхідно звернутися у військові комісаріати. Про це сьогодні, 18 липня, під час брифінгу розповів Львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, передає кореспондент Гал-інфо.

Комісар звернувся до учасників бойових дій та закликав їх прийти до військових комісаріатів за такими листами талонів.

 «Дехто не знає, для чого саме потрібні ці листи. Насправді ж це дає право на безкоштовний проїзд на різних видах транспорту», - сказав військовий комісар.

Він також додав, що талони, які учасники бойових дій не використали за минулі роки, також діють і ними теж можна скористатися.

«Можна користатися цією пільгою, якщо талон ще не використаний. Касири зобов’язані видавати квитки безкоштовно за талоном незалежно від того, який рік на талоні проставлений», - сказав Олександр Тіщенко.

Як повідомляло Гал-інфо, для отримання листів талонів на право одержання ветераном війни (учасником бойових дій) проїзних квитків з 50-відсотковою знижкою їх вартості, учасники бойових дій з числа військовослужбовців, звільнених з лав Збройних Сил України, подають у районний військовий комісаріат за місцем реєстрації такі документи:

- заява (заповнюється у військовому комісаріаті;

- копія посвідчення «Учасник бойових дій»;

- копія паспорта та ідентифікаційного коду;

- копії довідки про безпосередню участь в АТО, військового квитка та витягу з наказу про звільнення з військової служби (для осіб, що отримували посвідчення у військовій частині);

- довідка з управління соціального захисту населення про перебування на обліку у ЄДАРПі як учасник бойових дій та про неотримання статусу інваліда війни та відповідних листів талонів.

При собі мати талони, отримані за попередні роки.

Звертатися за листами талонів, у військовий комісаріат, мають право лише ті особи, які попередньо отримали талони з терміном дії на 2012-2017 роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ