Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"УДАР" каже, що ЦВК не дорахувала йому 1,5% голосів

У партії "УДАР" вважають, щооголошені ЦВК офіційні результати виборів за партійними списками не відображають повністю реального волевиявлення громадян."Партія "УДАР" при такому "підрахунку" втратила майже півтора відсотки голосів. Не дорахувалися їх і інші опозиційні сили", - йдеться в заяві, оприлюдненій насайті партії.

"Ці вибори не були ані вільними, ані демократичними. За брудом і маніпуляціями вони перевершили усі попередні вибори. Партія влади мала значну перевагу у доступі до медіа, застосовувала адміністративний ресурс і бюджетні кошти для забезпечення перемоги Партії регіонів", - вважають в "УДАРі".

На думку представників партії, багато проблем цих перегонів були закладені законом про вибори, у першу чергу - запровадженням змішаної системи виборів.

"За партійними списками виграла опозиція, у той час як одномандатні округи стали ареною для застосування найрізноманітніших порушень", - заявляють у партії.

Також в "УДАРі" впевнені, що влада повинна визнати перемогу опозиційних кандидатів у мажоритарних округах.

Партія добиватиметься ухвалення Верховною Радою Виборчого кодексу, в якому буде закріплено прозорі процедури для проведення виборів - як національних, так і місцевих. Буде запроваджено пропорційну систему виборів з відкритими списками і мораторій на зміну виборчих правил - так, щоб влада не підганяла їх під себе.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ