Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

UEFA дискваліфікувала гравця «Шахтаря» Тараса Степаненка

Опорний півзахисник «Шахтаря» Тарас Степаненко не зможе взяти участь в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи проти іспанської «Сельти» через дискваліфікацію від УЄФА.

Нагадаємо, що в матчі 5-го туру групового етапу проти «Коньяспора» (4:0) головний тренер донеччан Паулу Фонсека при рахунку 4: 0 випустив Степаненко замість Борячука на 80-й хвилині гри. Перед матчем Степаненко перебував під загрозою дискваліфікації, маючи два попередження в своєму пасиві, в разі отримання ще одного «гірчичника» він пропускав би наступний поєдинок.

Так і сталося. Звичайно, донецькому клубу було б вигідніше втратити основного опорника на  матч з «Брагою», який уже нічого не вирішував, аніж ризикувати вже іграми плей-офф. Тому жовта картка Тараса через 6 хвилин після виходу на поле в матчі з турками для багатьох не стала несподіванкою, а тим більше це було помітно від того, як Степаненко отримав це попередження.

Наступний матч з «Брагою» Степаненко пропустив через перебір жовтих карток. Донеччани виграли виїзну зустріч (4:2), тримаючи в розумі те, що дискваліфікація хавбека «згоріла», і до старту на 1/16 нього фіналу вже можна розраховувати. Але не тут то було. В УЄФА проявили пильність і покарали футболіста додаткової дискваліфікацією за навмисну ​​спробу використовувати регламент змагань в своїх інтересах.

Чи були застосовані до «Шахтаря» будь-які додаткові штрафи,  поки невідомо.

Xsport.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ