Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Угорщина блокуватиме подальше зближення України з Євросоюзом, - глава угорського МЗС

Угорщина і надалі відмовлятиметься від підтримки євроінтеграції України, якщо закон «Про освіту» не буде змінено, - Громадське.

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто за підсумками зустрічі з українським міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

За словами Сійярто, Будапешт і надалі буде дотримуватися своєї позиції блокування подальшого зближення України з Євросоюзом.

Угорський міністр також додав, що відносини України й Угорщини на даному етапі переживають найважчу кризу з 1991 року, коли Україна здобула незалежність.

Під час переговорів очільників МЗС в Угорщині, Павло Клімкін роз'яснив Сійярто деталі нового закону України «Про освіту».

Нагадаємо, раніше Сійярто заявляв, що уряд Угорщини блокуватимеподальше зближення України з ЄС.

28 вересня в Україні набув чинності закон «Про освіту». Закон визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін на двох і більше мовах. 

У цей же день МЗС України направило закон «Про освіту» на експертизу до Венеціанської комісії.

МЗС Угорщини і Румунії спільно вимагатимуть змінити український закон про освіту. ПАРЄ розгляне український закон про освіту 12 жовтня.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ