Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна – третя за кількістю православних після Росії та Ефіопії

Православне християнство зменшується у відсотках до населення світу за 100 років, крім православної спільноти в Ефіопії, яка зростає, - Голос Америки.

Частка православних серед християн світу скоротилась з 20% в 1910 році до 12% в 2010, в той час як частка католиків зросла з 47 до 50%, а протестантів зросла з 32 до 38%.

Кількість православних у всьому світові за сто років подвоїлась і складає 260 мільйонів, і тільки в Росії нараховує 100 мільйонів, йдеться в дослідженні.

Тенденції розвитку православ'я дещо відрізнялись від розвитку інших гілок християнства після Першої світової війни. На час розпаду великих європейських імперій, всі три основні гілки християнства в основному зосереджувались в Європі. Однак, після цього, католицтво та протестантизм значно поширилися поза межами континенту, в той час як православ’я залишилось з центром в Центральній та Східній Європі, зазначається в дослідженні.

Наразі, 77% православних християн живе в Європі, в той час як тільки 24% католиків і 12% протестантів проживають в Європі.

Ще 14% православних мешкає в Ефіопії. Ця кількість зростає і віряни Православної церкви в Ефіопії більше залучені до церковного життя, ніж православні Східної Європи.

Більша залученість до церковного життя в неєвропейських країнах є загальною тенденцією. Європейці загалом є менш релігійними, ніж жителі Латинської Америки чи Північної Африки.

Голос Америки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ