Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна - це остання авантюра Росії. Це не Чечня. Тут Росія захлинеться, - Джемілєв

Санкції проти Російської Федерації діють, і незабаром вона змушена буде змінити своє "хуліганську поведінку на міжнародній арені".

Як повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на "Крим.Реаліі", про це на зустрічі з активістами української громади в Римі заявив народний депутат від Блоку Петра Порошенка, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Він висловив переконання, що італійський уряд і керівники інших країн Євросоюзу мають за допомогою санкцій змусити Росію відмовитися від свого агресивного курсу.

"Санкції проти Росії повільно, але діють. Якщо так піде далі, Росія сама буде змушена відмовитися від свого хуліганської поведінки на міжнародній арені. І, звичайно, дуже важливо, щоб цих санкцій дотримувалися всі країни", - сказав Джемілєв.

Він зазначив, що Україна має продовжувати економічну блокаду півострова. На його думку, абсурдно "годувати окупантів за свій рахунок", оскільки про забезпечення Криму тепер повинна піклуватися Росія.

Лідер кримськотатарського народу не поділяє побоювання, що така поведінка Києва сприятиме більшій агресії з Москви.

"Мені здається, чим буде далі лізти Росія, тим швидше буде наближатися до свого кінця. Я впевнений, що Україна - це остання авантюра Росії. Це не Чечня. Тут Росія захлинеться. Якщо зараз загальна кількість втрат серед українських вояків 5-6 тисяч загиблих, то у росіян в два з половиною раза більше. Ми своїх воїнів ховаємо з почестями, а вони своїх заривають, як собак", - сказав Джемілєв.

Відзначимо, національний лідер кримських татар, Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв 23 червня прибув до Риму, щоб взяти участь у слуханнях Парламентського комітету з прав людини і в слуханнях Комітету у закордонних справах в Палаті депутатів.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ