Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна досягла компромісу з ЄС по антикорупційній прокуратурі – депутат

Україна та Європейський союз досягли попередньої згоди щодо виходу з кризи, яка виникла через небажання генпрокурора Віктора Шокіна та президента Петра Порошенка проводити ротацію комісії з обрання антикорупційної прокуратури. Про це заявила під час засідання Парламентського комітету асоціації народний депутат Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомив кореспондент "Європейської правди".

Як відомо, Климпуш-Цинцадзе перебуває у фракції БПП і є заступником голови комітету ВР у закордонних справах.

"Як ви знаєте, є комісія, яка проводить відбір кандидатів на посаду прокурора. (В Україні) була дуже жорстка дискусія щодо чотирьох членів цієї комісії - тих, які були призначені генпрокурором", - розповіла вона представникам Європарламенту.

Водночас, за словами депутата, в останні дні вдалося досягти згоди про те, як подолати протиріччя щодо складу згаданої комісії.

"Наскільки мені відомо, було досягнуто компромісу. Він полягає в тому, що двоє прокурорів (в складі комісії), делегованих туди генпрокурором, будуть замінені. І якщо ми цю домовленість зафіксуємо та втілимо, у нас є добрі шанси для того, що до кінця місяця запрацює незалежна антикорупційна прокуратура", - розповіла вона.

Народний депутат не уточнила, на якому рівні досягнуто цей компроміс. Водночас джерела ЄвроПравди стверджують, що йдеться про домовленість між Порошенком і президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.

Під час нещодавньої телефонної розмови Юнкер повідомив Порошенку, що в іншому разі Україна отримає гарантовану відмову у наданні безвізового режиму.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ