Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україна довела, що має перспективну видавничу галузь, - Держкомтелерадіо

На книжковому ярмарку у Франкфурті Україна довела, що має перспективну видавничу галузь, - прес-служба Держкомтелерадіо.

18 жовтня у німецькому місті Франкфурті-на-Майні завершив роботу найбільший європейський книжковий форум – 67 Франкфуртський книжковий ярмарок. У ньому взяли участь понад сім тисяч учасників із близько 100 країн світу. Ярмарок відвідало майже 300 тисяч гостей.

Серед країн, представлених у Франкфурті, була й Україна. Попри складну економічну ситуацію в країні та війну на Донбасі, Уряд зміг виділити 1 млн. 96 тисяч гривень для участі України у Франкфуртському книжковому ярмарку. Організацією підготовки до книжкового форуму займалися Держкомтелерадіо, волонтери та видавці.

На національному стенді України, на 100 квадратних метрах були представлені кращі книжкові проекти від 40 видавництв України. Також кілька українських видавництв мали свої окремі виставкові стенди.

«Погляд на країни, які беруть участь в ярмарку, показує, що саме регіони, які страждають від економічних криз і політичних конфліктів, продемонструють себе у Франкфурті повною мірою, - заявив в інтерв’ю іноземним ЗМІ директор ярмарку Юрген Боос. - Так, Греція й Україна представлені великими національними стендами. Головним чином, це показує, що інтерес до видавництв у цих країнах високий, що індустрія у них розвиватиметься нормально».

Разом з книгами у Франкфурті висадився справжній літературний «десант» у складі Сергія Жадана, Юрія Андруховича, Ірени Карпи, Андрія Куркова, Маріїї Матіос та інш., які взяли участь у зустрічах з читачами та публічних дискусіях про війну, політику та літературу.

Справжньою зіркою цьогорічного франкфуртського книжкового форуму став український письменник Сергій Жадан. Саме напередодні відкриття ярмарку в Німеччині вийшов у перекладі його роман «Месопотамія». Сергій Жадан увійшов до списку «Зірки ярмарку», який складається з 25 найвідоміших прозаїків і поетів, драматургів та публіцистів з різних країн світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ