Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Україна готова судитися за імідж Євро-2012, - Колесніков

Україна може звернутися до суду, якщо буде продовжуватися кампанія з дискредитації країни, пов'язана із звинуваченнями в підкупі членів УЄФА для отримання права на проведення фінального турніру Євро-2012 спільно з Польщею, заявляє віце-прем'єр Борис Колесніков.

"Я впевнений, що Україна нікого не підкуповувала. Наша заявка була виграна чесно, тим більше, що у глави УЄФА з моменту його обрання була публічна позиція - великий футбол повинен просуватися на схід Європи. Тому тут ми маємо, як кажуть, "хибний виклик", - сказав Колесников в інтерв'ю газеті "Сегодня", коментуючи звинувачення з боку кіпрського футбольного функціонера Спіроса Марангоса. "Переконаний, що західні суди поставлять цього товариша на місце", - підкреслив віце-прем'єр України.

Він також заявив: "Інша справа, що мова йде не про чиюсь глупість - мова йде про імідж та престиж нашої країни. Так можна дискредитувати будь-яку країну у світі. Якби був хоч один відсоток правди, давно б у нас чемпіонату не було . І якщо буде продовжуватись ця кампанія з дискредитації країни, то Україна також звернеться до суду".

"У справі з цим скандалом немає Суркіса або Колеснікова, є Україну - і тому ми будемо битися до кінця. Іміджу України ніхто не дасть впасти", - підкреслив Колесніков.

Як повідомлялося, минулого тижня з посиланням на Спіроса Марангоса італійська преса назвала ім'я того, хто нібито заплатив по 2-3 мільйони євро чотирьом членам виконкому УЄФА, - глави української федерації Григорія Суркіса. Однак сам Марангос виступив зі спростуванням: "Я категорично заявляю, що не називав імена тих, хто давав хабар. Це стосується і Григорія Суркіса, про якого без мого відома написав журналіст Gazzetta Dello Sport". Кіпріот додав, що збирається подавати до суду на журналістів.

У той же час УЄФА подав офіційний позов відносно Марангоса до Швейцарського кримінального суду, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ