Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна хоче розширити участь своїх "блакитних касок" у місіях ООН – Клімкін

Україна, яка є активним контрибутором у операціях з підтримання миру ООН (ОПМ), має намір розширити географію участі своїх "блакитних касок" у місіях Міжнародної організації. Про це заявив, виступаючи в понеділок на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна надає великого значення питанню достатнього формування сил, що продовжує залишатися проблемою для операцій ООН з підтримання миру. Україна має твердий намір розширити географію участі своїх "блакитних касок" у місіях ООН", - наголосив глава українського МЗС.

Міністр нагадав, що Україна заявляла про свою готовність зробити такий крок після зустрічей високого рівня в ООН минулого року.

Крім того, Клімкін зауважив, що Україна підтримує необхідність більш тісної інтеграції сучасних технологій і розвідувальних можливостей в операціях з підтримання миру. За його словами, важливо, щоб країни-контрибутори були повною мірою забезпечені оперативною інформацією про ситуацію в питаннях безпеки на місцях.

Він також підкреслив, що українська сторона вважає пріоритетом миротворчої діяльності ООН політику захисту цивільного населення. У цьому зв'язку Клімкін нагадав про приєднання України в травні цього року до "Принципів Кігалі", документа, що визначає першочерговим завданням для ОПМ захист цивільного населення всіма можливими способами.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ