Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна і Крим залишаються серед пріоритетів нової Адміністрації США

18 лютого у рамках робочого візиту до Німеччини, Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Віце-президентом США Майком Пенсом. Про це повідомила прес-служба Адміністрації Президента.

За підсумками зустрічі Глава Української держави повідомив, що Україна залишається одним із пріоритетів у політиці нової Адміністрації США.

«Ще раз отриманий потужний сигнал про те, що США є з Україною, що для нової Адміністрації США – Україна знаходиться серед перших пріоритетів. Питання Криму і рішуча боротьба за звільнення Криму також залишається серед пріоритетів», - підкреслив Петро Порошенко під час спілкування зі ЗМІ.

Глава держави наголосив, що зустріч з Віце-президентом США тривала майже вдвічі довше запланованого часу. Петро Порошенко та Майк Пенс детально обговорили координацію дій щодо ситуації на Сході України та російської окупації територій на Донбасі, а також координацію ефективних кроків і формування українського порядку денного щодо переговорів з РФ.

«Був приємно вражений дуже доброю поінформованістю Віце-президента США про деталі процесу, який відбувається», - зазначив Глава держави.

Президент України також запросив Віце-президента США відвідати Україну з візитом.

Глава Української держави зазначив, що його зустрічі в рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки підтвердили потужну солідарність з Україною.

«Дуже важливо, що сьогодні і вчора Україна залишалася серед перших і головних тем на безпековій конференції. І ми отримали чергове підтвердження потужної світової солідарності з Україною, допомагаючи нам під час російської агресії», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент ще раз наголосив, що вирішення жодних питань за спиною України не планується і не буде.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ