Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна має створити міжнародну коаліцію для протидії агресору - Порошенко

Президент Петро Порошенко називає основною метою зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом у Берліні координацію жорстких дій, спрямованих на зупинку агресії Росії. Україна також акцентуватиме увагу на невизнанні анексії Криму, особливо після недавнього візиту Володимира Путіна на півострів. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент Петро Порошенко називає основною метою його зустрічі з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсуа Олландом у Берліні координацію жорстких дій, спрямованих на зупинку агресії Росії проти України.

«Ключовим завдання української влади є формування потужної міжнародної спільноти як єдиної коаліції, яка має зупинити агресора. Це стосується як чітко скоординованих дій щодо протидії агресії на Сході країни, так і чітко скоординованих кроків з невизнання анексії Криму», – сказав Глава держави під час спілкування з журналістами.

Президент повідомив, що зустріч у німецькій столиці відбудеться за ініціативи України. «Нас не задовільняє невиконання ключових пунктів тих зобов'язань, які взяла на себе російська сторона, – це відведення крупнокаліберної артилерії і важкої техніки», – заявив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив на необхідності забезпечення належних умов для роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. «Маємо забезпечити безперешкодний доступ представників ОБСЄ до всіх ділянок, звідки здійснюється обстріли, для того, щоб пересвідчитися і продемонструвати рішучість дій світового товариства із забезпечення миру та спокою українських громадян», – сказав Президент.

Петро Порошенко зазначив, що Україна особливо акцентуватиме увагу на питанні невизнання анексії Автономної Республіки Крим, що особливо актуально після чергового незаконного відвідання президентом РФ Володимиром Путіним півострова.

Важливим питанням порядку денного зустрічі буде координація дій щодо запровадження безвізового режиму Європейського Союзу для громадян України, зазначив Президент. Глава держави повідомив, що українська сторона передала звіт про виконання своїх зобов’язань, і тепер Україна очікує на приїзд оціночних місій ЄС. «Україна має прозвітувати, що зроблено, і доробити ті зобов'язання, які вона мала зробити в рамках плану дій. Кроки будуть стосуватися як боротьби з корупцією, вдосконалення судової гілки влади, так і реформування національного законодавства, яке забезпечить виконання технічних завдань, про які було домовлено з керівництвом ЄС під час саміту «Україна – ЄС», – сказав Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ