Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

Україна змушена купувати російські запчастини до бойових машин, - Синютка

В Україні дуже багато військової техніки, яка була виготовлена ще за часів СРСР. На жаль, аналогів комплектуючих для цієї техніки немає ніде, окрім як в Російській Федерації. Про це сьогодні, 1 березня, під час брифінгу розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Гал-інфо.

Він наголосив, що ворог намагається усілякими методами очорнити Державний концерн «Укроборонпром».

«Всі негативні речі, які з’являються щодо «Укроборонпрому», – йдуть з подачі ворога. Більше як 60% негативу йде із сайтів Російської Федерації, ще 20% - із сайтів, зареєстрованих на окупованих територіях Донецької та Луганської областей та Криму. Ще 20% - це місцеві "козачки", які  сидять на зарплаті російських спецслужб, яким не вигідна обороноздатність нашої держави», - заявив Олег Синютка.

Він наголосив, що у 2014 році техніка складалася 50% на 50% з комплектуючих вітчизняного та російського виробництва. Зараз на 80% складається із комплектуючих, які виготовлені на підприємствах України.

Олег Синютка відкинув звинувачення стосовно закупівлі російських комплектуючих для техніки ЗСУ.

«Сьогодні Росія не просто встановила жорстке ембарго на поставку будь-яких комплектуючих військового призначення для України. Вона також встановила чітку кримінальну відповідальність для посадових осіб, які можуть долучитися до продажу.

Справа у тому, що техніка, яка була виготовлена в СРСР, немає західних аналогів комплектуючих. У нас дуже простий вибір - або на базах залишається купа металолому, який не може зрушити з місця, або ми змушені через треті країни, різноманітними способами, правдами і не правдами, закуповувати комплектуючі, щоб відновити бойову техніку. Якщо у когось є сумнів, то поспілкуйтеся з армійською авіацією, і ви почуєте про комплектуючі, яким інших аналогів, окрім російських, нема.

Ніхто з агресором не торгує, але для відновлення бойової машини нам потрібні комплектуючі, яких більше ніде у світі немає», - пояснив Олег Синютка.

Своєю чергою генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов навів приклад БТР-4.

«У нього 45% комплектуючих випускалося на підприємствах України. 45% отримували з РФ. Пропорції змінилися. Львівські підприємства дають 65% комплектуючих українського виробництва і 35% -  поставки з Європи і США. На сьогодні БТР-4 вже на 85% складається із вітчизняних комплектуючих.

Це не лише незалежність, але й економіка, робочі місця та обороноздатність. За це нас не люблять. Нашому ворогу потрібно нас розділити. Ми працюємо на якість і це цінують закордоном. БТР спроектований в українських інститутах українськими інженерами», - сказав Романов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ