Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна надала свої коментарі до технічного звіту щодо причин катастрофи МН17

Україна від самого початку робила все для об’єктивного і прозорого розслідування причин катастрофи літака Боїнг МН 17. Про це сказав посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер передаючи Віце-прем'єр-міністру – Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, голові Урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака Боїнг-777-200 Геннадію Зубку відповідного листа з подякою і пам’ятний знак від Прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте під час зустрічі у вівторок. Про повідомила прес-служба Віце-прем`єр-міністра України.

«Ми не лише тісно співпрацювали. Ця співпраця була ефективною, - наголосив Кейс Кломпенхаувер, - Тому маємо позитивні очікування від нашої співпраці у майбутньому».

Геннадій Зубко повідомив, що 10-12 серпня українська делегація відбуде до Нідерландів, де відбудеться технічна реконструкція літака та тих подій, які відбулися в липні минулого року. «Крім того буде розглянуто технічний звіт та коментарі до нього, надані кожною із країн, що брали участь у розслідувані», - додав він.

«Українські служби, зокрема Украерорух, Державна авiацiйна служба України, Міністерство оброни, нададуть рекомендації, які допоможуть у майбутньому унеможливити такі катастрофи»,- повідомив урядовець.

Геннадій Зубко наголосив, що позиція України щодо прозорості і публічності розслідування не змінна.

«Президент і Уряд України підтримують створення міжнародного трибуналу. Ми переконані, що міжнародне розслідування та оцінка цієї трагедії дадуть можливість убезпечити країни світу від можливого повторення таких злочинів», - підкреслив Віце-прем'єр-міністр України.

«Ми передали розслідування голландській стороні, щоб забезпечити неупередженість процесу. Вимога міжнародного трибуналу була консолідованою позицією п’яти країн. Але Росія не захотіла відкритого об’єктивного суду, заблокувавши відповідне рішення Радбезу ООН», - сказав Геннадій Зубко.

«Ми не звертаємо на блокування рішення Радбезу і маємо альтернативні шляхи для того, щоб довести цю справу до кінця», - зазначив він.

Довідка

Катастрофа літака Боїнг-777-200 рейсу МН 17 сталася 17 липня 2014 р. у Донецькій області.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ