Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна направляє спецпідрозділ «Альфа» на боротьбу з сомалійськими піратами

Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про направлення 30 українських бійців спецпідрозділу для участі в операції Європейського Союзу з протидії піратству «Аталанта» в районі Африканського Рогу. Про це повідомив міністр закордонних справ Петро Порошенко за підсумками засідання РНБО, – повідомив «Обозрєватєль».
 

«Сьогодні РНБО ухвалила рішення про направлення українського миротворчого контингенту - спецпідрозділів - у район Африканського Рогу для участі в операції ЄС зі збройної протидії піратству «Аталанта», - сказав Порошенко.

 

Він зазначив, що для України це питання набуло особливого значення, оскільки на сьогоднішній день на двох кораблях у піратському полоні опинилися українські громадяни. Як відзначив Порошенко, операція «Аталанта», до якої Україна планує приєднатися, «є жорсткою збройною протидією піратству».

 

Керівник МЗС повідомив, що на першому етапі передбачається участь до 30 чол., Зокрема, представників спецпідрозділу СБУ «Альфа».

 

У той же час, за словами Порошенка, розглядається питання про залучення до операції представників спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

 

За словами Порошенка, фінансування участі українських бійців спецпідрозділів буде здійснюватися за рахунок коштів державного бюджету, яких необхідно близько 30 млн. грн. на рік

«Обозрєватєль»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ