Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

"Україна" небезпечно дрейфує посеред Атлантичного океану

Фото - Daniel Fay.
Фото - Daniel Fay.
Фото - Daniel Fay.
Фото - Daniel Fay.
1/2
Львів'янин Дмитро Резвий повідомив про повну втрату механічної системи керування човном. Дмитро здійснює сміливий перехід через Атлантичний океан - в рамках океанічних перегонів Atlantic Challenge 2016 . І у цей його човен просто дрейфує. Південно-східні вітри, які дмуть у тому регіоні, продовжують зміщувати човен Дмитра далі на північ у води несприятливі для його курсу.

"Другий день на якорі. Сильний вітер та великі хвилі. Човен сильно кидає в неспокійному океані. Знімати якір поки зарано, без нього буде ще гірше. “Україна” зараз некерована, її розвертає поперек хвиль, що загрожує переворотом", - з повідомлення Дмитра Резвого від 23 січня 2017 року.

Отож, човен Дмитра Резвого, який йде на веслах через Атлантику під прапором України, зазнав технічних несправностей ще наприкінці грудня. З ладу вийшов один з найважливіших елементів океанського човна – стернова система. Без неї у жодного гребця, яким би відчайдухом він не був, практично немає шансів подолати 3000 морських миль до іншого боку Атлантики. Некерований човен у відкритому океані становить значну небезпеку.

На початку січня Дмитру за підтримки яхти організаторів вдалось закріпити петлі та налагодити керування човном, однак жорсткі умови та хвилі звели нанівець докладені зусилля: човен пішов у дрейф, а стерно, за словами Дмитра, більше не підлягає відновленню.

Черговий виклик для  Дмитра Резвого не став несподіванкою. Він продовжує підтримувати бадьорий дух та сподівається, що вже незабаром зможе покращити своє становище. За декілька днів до нього має підійти яхта підтримки з новим обладнанням та стерном для човна. Написати листа підтримки Дмитрові можна за посиланням: https://explorer.life/messegeatoatlantic/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ