Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна одужує, – МОЗ

Епідемічна ситуація по захворюваності на грип та ГРВІ в Україні поступово стабілізується. Про це під час прес-конференції повідомив міністр охорони здоров'я України Василь Князевич, передають Подробности.

За словами Князевича, за останню добу виявлено 34982 людини, які захворіли на грип і ГРВІ.

"Протягом останніх днів фіксується тенденція до стабілізації і зменшення кількості зареєстрованих хворих", - сказав він.

Міністр охорони здоров'я також повідомив, що кількість тяжкохворих в цілому по країні почала знижуватися.

За словами Князевича, перші 100 тисяч доз безкоштовної вакцини від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) надійдуть в Україну в грудні поточного року. Він заявив, що вакцину завезуть в Україну за спрощеною системою реєстрації.

Міністр також зазначив, що вакцинація не буде обов'язковою для населення, включаючи так звані групи ризику.

Однак Василь Князевич ще раз наголосив на необхідності вакцинації від пандемічного грипу, "оскільки це найефективніший механізм для запобігання наступної епідемії грипу".

Своєю чергою головний державний санітарний лікар України Олександр Біловол заявив, що можливо наступна хвиля епідемії в Україну прийде «через 4-6 тижнів». Однак більш точний термін буде відомий після остаточного вивчення цього питання науковцями. Це питання сьогодні розглядається на колегії МОЗ.

Нагадаємо, за останніми даними, в Україні кількість померлих від епідемії грипу та ГРВІ становить 424 людини. У цілому, починаючи з 29 жовтня, на грип і ГРВІ в Україні захворіли на 1,8 мільйона осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ