Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Україна отримала 2,5 мільйона доз протитуберкульозної вакцини БЦЖ, – Супрун

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявляє, що Україна отримала 2,5 мільйона доз вакцини проти туберкульозу БЦЖ.

За її словами, впродовж 5 днів вакцину буде доставлено до регіонів, потім місцева влада розподілить їх між лікарнями.

«Ця партія доставлена в Україну минулого тижня на запит МОЗ у рамках угоди з міжнародними організаціями щодо закупівлі ліків. ЮНІСЕФ вже придбав для України багато вакцин. До середини вересня усі вакцини, замовлені у 2015 році, будуть стовідсотково доставлені у країну», – сказала Супрун.

«Постачання вакцин БЦЖ створить умови для реалізації повноцінної рутинної імунізації терміном на 6 місяців. У вересні ми будемо замовляти міжнародним організаціям вакцини на 2016 рік. Ми співпрацюватимемо з ООН та ЮНІСЕФ і у подальшому щодо закупівель вакцин та ліків», – додала вона.

За її словами, протягом нинішнього періоду закупівель МОЗ за допомогою трьох міжнародних організацій ЮНІСЕФ, ПРООН та Crown Agents придбав лікарські засоби і вакцини на суму 2,2 мільярда гривень, вдалося заощадити 790 мільйонів гривень.

Супрун зазначила, що зекономлені гроші витратять на закупівлю вакцин і ліків для онкохворих дітей та ліків проти рідкісних захворювань.

За статистикою Міністерства охорони здоров’я України, в останні роки поширення туберкульозу зменшилось, проте Україна досі входить до 5 держав світу з найбільшим рівнем поширення цієї хвороби.

У лютому, як повідомляла Радіо Свобода заступник директора Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ Яна Терлеєва,ситуація із сухотами залишається досить напруженою. За її словами, у середньому, за рік фіксується близько 30 тисяч випадків захворювання на туберкульоз, протягом року в Україні від сухот помирає в середньому сім тисяч осіб.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ