Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна парафувала Угоду про спільний авіапростір з ЄС

Україна і Євросоюз сьогодні, 28 листопада, парафували Угоду про спільний авіапростір на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

"Досягнута сьогодні у Вільнюсі угода дозволить Україні і ЄС стати партнерами в авіації через поступову інтеграцію ринків", - заявив віце-президент Єврокомісії Сійм Каллас.

Повітряний потік пасажирів і вантажів між Україною та ЄС останні кілька років неухильно зростає. Відповідно, метою Угоди є поступово відкрити відповідні ринки авіації та інтегрувати Україну в європейський простір авіації.

Для цього Україні доведеться привести своє законодавство у відповідність до авіаційних стандартів ЄС і застосовувати вимоги ЄС у таких сферах, як безпека польотів, організація повітряного руху, навколишнє середовище, економічне регулювання, конкуренція та захист прав споживачів, йдеться у повідомленні. Переговори щодо укладення угоди між Україною та ЄС про спільний авіаційний простір почалися у грудні 2007 року. Відповідно до Плану першочергових заходів щодо інтеграції України в ЄС на 2013 рік, ці переговори мають завершитися до кінця року.

Нагадаємо, сьогодні, 28 листопада, у столиці Литви Вільнюсі розпочався саміт країн "Східного партнерства". Форум триватиме до 29 листопада. У ньому візьме участь керівництво 28 країн Євросоюзу, а також шість членів проекту Східне партнерство - Україна, Грузія, Білорусь, Азербайджан і Молдова. Під час дводенного саміту голови держав і члени урядів 34 країн обговорюватимуть прогрес, досягнутий у рамках програми "Східне партнерство", і визначать напрямки майбутнього розвитку цієї програми.

Україну на саміті представлятиме президент Віктор Янукович, а також лідери опозиції Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок. Спочатку планувалося, що на саміті Україна підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Однак президент Янукович змінив плани, і не має наміру підписувати Угоду у ці дні.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ