Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна попросить ООН захистити кримських татар

Мінінформполітики просить главу МЗС Павла Клімкіна ініціювати на генасамблеї ООН розгляд резолюції щодо засудження спроб переслідування Росією кримських татар та заборони Меджлісу. Про це йдеться в листі міністра інформполітики Юрія Стеця на ім'я Клімкіна, який оприлюднила журналістка Еміне Джеппар.

"Усвідомлюючи неправомірність зазначених дій (суд щодо заборони Меджлісу - ред.) та їх невідповідність базовим громадянським правам та свободам, очевидно, що можлива заборона діяльності Меджлісу потенційно відкриє шлях до застосування узаконеного терору стосовно кримських татар", - написав Стець.

Він нагадав, що Україна визнала кримських татар корінним народом Криму, і вони підпадають під захист Декларації ООН про захист корінних народів.

"Мінінформполітики звертається до вас із пропозицією розглянути можливість ініціації прийняття на черговій сесії Генеральної асамблеї ООН декларації, що засуджує будь-які спроби заборони, зокрема судової, Меджлісу кримськотатарського народу, а також інших форм переслідування та дискримінації кримських татар Російською Федерацією", - йдеться в листі.

Як відомо, окупаційна влада Криму ініціювала судовий процес над Меджлісом з вимогою визнати його екстремістською організацією та заборонити його діяльність.

Перед цим в Криму розгорнулась ціла хвиля репресій проти кримськотатарських активістів та простих людей.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ