Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна практично вдвічі наростила експорт вина в країни ЄС

У 2016 році Україна експортувала в країни ЄС 114,4 тис. Л. вина, що практично в два рази більше, ніж в 2015 році. Про це УНН повідомили в асоціації виноробів і виноградарів України, посилаючись на дані Держстату.

Так, за рік Україна збільшила експорт вина в Польщу на 75% - до 86,9 тис.л., в Литву - на 63% - до 18 тис л., до Франції - на 64% - до 209 л.

При цьому, показники експорту вітчизняного вина до Німеччини впали до 765 л.

В асоціації відзначили, що збільшення експорту українського вина пов'язано з закриттям ринку РФ.

"Після закриття ринку Росії, на який доводилося 92-98% всього експорту українського вина, виробники, звичайно ж, стали шукати інші ринки збуту. І з усіх європейських країн Польща найбільш вигідна для співпраці. Тут є покупець, який ментально схожий з українським, а значить і продукція буде в попиті, і з точки зору логістики - ринок дає можливість формувати найбільш оптимальну ціну ", - відзначили в АВВУ.

За словами директора з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексія Безуглого, ринок українського вина дуже перспективний і сьогодні якість вітчизняної продукції постійно підвищується.

"З огляду на тенденцію зростання цін на міцний алкоголь, прагнення більшості нашого населення в Європу і в цілому розвиток суспільства, ринок українського вина дуже перспективний. Якщо більш детально подивитися, що зараз відбувається на ринку українського вина, виділяються кілька трендів:

1) Через девальвацію і закладки валютних ризиків постачальниками, якісне імпортне вино стає все більш недоступним;

2) На ринку стає все більше неякісного імпортного або псевдо-імпортного вина;

3) Якість і різноманітність українського вина підвищується", - зазначив він.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ