Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна продовжує купувати російське вугілля

«Центренерго» придбає 509 тисяч тонн російського вугілля. Повідомило Hhromadske.tv

Державна енергогенеруюча компанія «Центренерго» придбає до кінця 2014 року 509 тисяч тонн російського вугілля по 80 доларів за тонну для потреб трьох своїх теплоелектростанцій.

В «Центренерго» відзначають, що виконуючи розпорядження уряду з диверсифікації джерел поставок енергетичного вугілля, компанією було укладено договори до кінця 2014 року на постачання енергетичного вугілля марок «А» і «П» в обсягу 1,079 мільйонів тонн.

«Із яких 509 тисяч тонн – це вугілля російського походження, 250 тисяч тонн із Південно-Африканської Республіки і 320 тисяч тонн – українського походження. Вартість українського вугілля, згідно з діючими угодами, становить 850 грн за тонну без ПДВ і витрат на транспортування, російське вугілля коштує 80 доларів за тонну, ціна південноафриканського вугілля становить 86 доларів», – йдеться в повідомленні держкомпанії.

В «Центренерго» заявляють, що основними умовами при укладенні договорів на постачання вугілля є ціна з урахуванням параметрів якості та енергетичної цінності вугільної продукції, а також умови постачання і розрахунків.

http://www.hromadske.tv/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ