Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна просить Росію віддати на поруки рибалку, що вижив в Азовському морі

Генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко запропонував російській стороні розглянути питання про взяття на поруки українського рибака Олександра Федоровича, проти якого в РФ порушено кримінальну справу у зв'язку з інцидентом в Азовському морі 17 липня.

Таку пропозицію було висловлено 30 серпня під час зустрічі генкосула України із заступником прокурора Азово-Чорноморської міжрайонної природоохоронної прокуратури (г.Новороссийск), який веде справу.

"В цей же день офіційним представникам російської сторони передана відповідна нота", - повідомляє прес-служба МЗС України в суботу.

Крім того, 2 вересня генкосул України в Ростові-на-Дону особисто відвідає Федоровича в г.Ейск (РФ), проведе консультації з адвокатом, а також зустрінеться з керівництвом регіону та місцевих органів.

У МЗС підкреслили, що з Федоровичем підтримується регулярний телефонний контакт, в тому числі з питань забезпечення медичних і побутових потреб під час перебування на території Росії, а також для формування лінії захисту під час розслідування порушеної проти нього кримінальної справи.

Питання розслідування інциденту в Азовському морі і справи Федоровича перебувають на особливому контролі міністра закордонних справ України, зазначено в повідомленні.

ICTV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ