Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна розірве контакти з "націоналізованими" підприємствами - Черниш

Україна розірве всі контакти з підприємствами, захопленими бойовиками в так званих "ДНР" та "ЛНР", заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" міністр у справах тимчасово окупованих територій України Вадим Черниш.

"Всі господарські контакти з підприємствами, де змінено менеджмент, будуть припинені", - сказав він.

Міністр підкреслив, що суб'єктами відносин з українськими підприємствами повинні бути тільки ті компанії, які працюють в правовому полі України.

Після розпочатої наприкінці січня транспортної блокади окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), в кінці лютого самопроголошені т.зв. "ДНР" і"ЛНР" зажадали перереєстрації українських підприємств і сплати ними податків, погрожуючи, в іншому разі, з 1 березня ввести на них зовнішнє управління.

Згодом т.зв." ЛНР "заявила про тимчасову адміністрацію на трьох підприємствах ("Краснодонвугілля", "ДТЕК Ровенькиантрацит" і ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит"), тоді як "ДНР" стверджує, що ввела її на 43 підприємства.

У той же час поки із зазначеного переліку підприємств таке захоплення підтвердили лише оператори зв'язку "Укртелеком" і "Лайфселл", "Донбас-Арена" і "Футбольний клуб "Шахтар" СТБ" Кірша ".

Президент України Петро Порошенко 1 березня заявив, що Україна вимагатиме застосування санкцій для тих, хто "націоналізував" українські підприємства на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

"У мене буде окрема прохання: щоб ті, хто вступить в так звану власність конфіскованих активів, - щоб до них ми обов'язково спільно застосували санкції за порушення міжнародного і українського законодавства", - сказав глава держави на зустрічі з главами МЗС Великобританії і Польщі Борисом Джонсоном і Вітольдом Ващиковським.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ