Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна розпочала експорт електроенергії до Польщі

З 1 вересня 2015 року Україна розпочала експорт електроенергії до Польщі. Про це йдеться у повідомленні "Укренерго".

Згідно із повідомленням, 1 вересня 2015 року о 12.00, згідно з трьохстороннім договором про постачання електричної енергії з України до Польщі для надання аварійної допомоги, укладеним ДП "НЕК "Укренерго", ДП "Енергоринок" та польським системним оператором PSE S.A. у серпні, та за заявкою PSE S.A., була включена в роботу міждержавна повітряна лінія електропередачі 220 кВ Добротвірська ТЕС - Замость (Польща).

Нагадаємо, за зазначеним договором ДП "Енергоринок" надає польській енергосистемі аварійну допомогу за ціною, встановленою відповідною постановою НКРЕКП, а ДП "НЕК "Укренерго" уповноважено погоджувати чи відмовляти в наданні аварійної допомоги залежно від оцінки безпеки експлуатації української енергосистеми.

Наразі по лінії електропередачі 220 кВ Добротвірська ТЕС - Замость передається 135 МВт, при максимальній технічій можливості 235 МВт.

"Надання аварійної допомоги з електропостачання для держав-сусідів є загальноприйнятою практикою у європейських країнах", -зазначив в.о. директора ДП "НЕК "Укренерго" Юрій Касіч. - Фахівці нашого підприємстваготові забезпечити безперебійне та надійне транспортування енергії до братньої країни".

Водночас хочемо підкреслити, що пріоритетом для ДП "НЕК "Укренерго" є забезпечення балансу та надійності ОЕС України.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ